Cum sa imbini parchetul cu mobila si ce parchet se potriveste cu mobila alba

Expertii spun ca, atunci cand creezi o camera de la zero, cel mai bine este sa incepi de la podea in sus. Odata ce s-a hotarat stilul podelei, te poti apuca de alegerea culorilor pentru pereti, completarea accesoriilor si, bineinteles, a mobilierului. Fiind una dintre cele mai mari investitii in decorare, alegerea mobilierului poate fi o sarcina descurajanta, mai ales cand nu esti sigur de cum se va imbina stilul tau personal. Nu exista raspunsuri corecte si gresite atunci cand vine vorba de decorarea casei tale.

1. Ce parchet se potriveste cu mobila alba si cum il asortezi?

Este important sa alegi podeaua potrivita pentru casa ta, dar acesta este doar primul pas. Fiecare alegere de parchet deschide poarte catre o multitudine de oportunitati de design. Parchetul din lemn masiv in tonuri calde creeaza atmosfera perfecta pentru a se potrivi cu covoarele de plua, semineele din piatra si alte decoruri confortabile. Pe de alta parte, cel in tonuri reci ofera fundatia perfecta pentru un design elegant si modern. Indiferent de modul in care doresti sa decorezi, poti gasi o optiune de parchet care sa se potriveasca.

Acorda atentie subtonurilor

Fiecare optiune de parchet are o nuanta calda, rece sau neutra, care defineste spatiul. Foloseste acest lucru in avantajul tau, potrivindu-ti decorul cu nuanta lemnului. Tonurile calde inseamna parchet in culori galbene, portocalii sau rosii, care se amesteca bine cu alte piese in tonuri calde. Cu alte cuvinte, daca podeaua ta are nuante rosii, majoritatea pieselor de mobilier in tonuri rosii vor arata grozav in camera. Acelasi concept se aplica lemnului in tonuri reci, care vine in diferite nuanțe de gri. Subtonurile neutre, pe de alta parte, se vor potrivi atat cu tonurile calde, cat si cu cele reci.

Retine faptul ca subtonurile pot varia foarte mult. O podea de culoare deschisa, cu subtonuri rosii, se va cu mobilierul din lemn de culoare inchisa, cu aceleasi tonuri de rosu.

Contrastul este cheia

Contrastul este una dintre regulile de baza ale oricarui stil sau decor, ceea ce il face unul dintre cele mai importante sfaturi pentru asortarea parchetului cu mobilierul. Parchetul mai inchis la culoare poate face ca mobilierul din lemn mai deschis sa apara si sa arate extrem de satisfacator. Alternativ, parchetul mai deschis la culoare ofera echilibrul perfect pentru piesele de mobilier mai inchise la culoare. Fara contrast, o camera poate parea monotona, iar piesele mai mici se pot pierde usor in spatiu. De asemenea, poti utiliza contrastul pentru a crea un punct focal in camera. De exemplu, intr-o sufragerie, masa ar trebui sa fie in centrul atentiei. Poti face punctul focal sa iasa in evidenta prin contrastul cu podeaua si alte piese dintr-o camera, cum ar fi o masa din lemn de culoare inchisa pe o podea de culoare mai deschisa. Amestecarea texturilor creeaza, de asemenea, contrast. Daca ai podele netede, lustruite, le poti echilibra cu mobilier mai rotund, care adauga textura camerei.

2. Ce parchet se potriveste cu mobila alba?

Parchetul de culoare inchisa transmite imediat un sentiment de clasa. Culoarea mai inchisa poate ajuta camerele sa aiba mai multa adancime si le poate oferi o senzatie regala si sofisticata. Cu toate acestea, atunci cand alegi mobilier pentru camere cu parchet intunecat, vei dori sa mergi cu mobilier si alte piese care aduc putină lumină. De exemplu, foloseste covoare de culoare deschisa, pentru a atrage lumina intr-o camera cu podea intunecata. Un alt aspect interesant este sa folosesti o multime de alb, si nu doar pentru mobila: pereti albi si piese decorative, in combinatie cu o pata de culoare stralucitoare, repetata intr-un covor, scaun sau piesa de accent. Acest lucru aduce o usurinta unei camere cu parchet intunecat si ofera un contrast izbitor.

Parchetul alb aduce lumina. Acest lucru este deosebit de important, daca casa ta nu primeste multa lumina solara sau are camere mai mici si nu un plan deschis. Parchetul deschis ofera o senzatie de deschidere si o senzatie de aerisire. Aceasta este o componenta cheie pentru multe stiluri de design.

Parchetul inchis la culoare poate face o camera sa se simta mai mica si necesita mai putin mobilier. Cel deschis lumineaza o camera si o face sa se simta mai mare. De asemenea, rezista mai bine uzurii. Alegerea mobilierului alb cu un parchet deschis ofera una dintre cele mai usoare senzatii pe care le poti obtine intr-o casa. Este o senzatie de aer, relaxanta, mai ales daca decorezi camera cu covoare de un ton neutru (cum ar fi maro sau crem) si adaugi o pata de culoare decorativa.

Asadar, alegerea parchetului potrivit pentru mobilierul tau nu ar trebui sa fie una deosebit de grea. Din fericire, mobilierul alb se potriveste si cu parchetul deschis la culoare, si cu cel inchis. Totusi, daca optezi pentru un parchet deschis, asigura-te ca adaugi, totusi, o pata de culoare. O camera plina de nuante deschise poate crea senzatia de monotonie.

Sursa foto: shutterstock.com, unsplash.com

Lasă un răspuns