Pardoseli rustice Elemente de baza in stilul modern rustic min

Amintirile din copilarie legate de casa bunicilor, calda, primitoare si plina de voie buna, determina pe multi proprietari de case sa implementeze in amenajarile interioare un stil care sa imbine traditionalul cu elementele de modernitate, care ofera confort vietii actuale. Din aceasta sinteza a rezultat stilul rustic roman modern, care are un succes neasteptat, mai ales in randul generatiei tinere, care doreste sa reinvie trecutul. Un element de baza in acest stil este reprezentat de pardoseala rustica, care in mod obligatoriu trebuie sa fie din lemn sau din materiale care-l imita. Acest lucru inseamna ca instalarea unei astfel de pardoseli este necesara pentru realizarea unei imagini cat mai autentice. 

In articolul de mai jos vei afla care este rolul pardoselii in realizarea unui design atragator si care sunt solutiile tehnice ce pot fi implementate in acest sens. De asemenea, vei descoperi ce alte elemente de design pot fi utilizate pentru punerea in practica a unui proiect de succes. 

1. Pardoseli rustice – Informatii generale

Pardoseli rustice - Informatii generale - valprestparchet.ro

Pardoselile sunt importante in orice amenajare de interior, atat in cazul locuintelor noi, cat si a celor vechi, renovate. Importanta este data de dublul rol, acela de a realiza o suprafata dreapta, rezistenta si care izoleaza bine, dar si de a pune in practica o imagine dorita prin utilizarea culorilor, formelor si texturilor. Pornind de la ideea ca bunicii foloseau intotdeauna lemnul natural pentru a realiza dusumelele interioare, concluzia fireasca este ca si stilul rustic modern trebuie sa respecte aceasta regula de baza. Lemnul ofera o imagine naturala, calduroasa, placuta la atingere si la privire. 

In privinta materialelor disponibile, designerii au la dispozitie mai multe solutii ca in trecut, solutii usor de implementat, rezistente in timp si cu preturi accesibile:

  • Pardoseala din lemn natural este, bineinteles, alegerea ideala, deoarece ofera imaginea dorita, este foarte rezistent in timp, putand fi utilizat zeci de ani cu o intretinere minima, este prietenos cu mediul inconjurator, necesitand interventii minime. In privinta culorilor sunt recomandate cele naturale, pamantii, cum ar fi negru, gri, maro sau culoarea lemnului natur, iar in ceea ce priveste tipul de lemn, cea mai buna solutie este stejarul pentru ca e rezistent comparativ cu alte esente si are o granulatie ce iese in evidenta si ofera imaginea de rustic;
  • Parchetul stratificat poate reprezenta o alternativa viabila la lemnul natural, fiind un material modern, usor de montat si cu o rezistenta sporita la socuri mecanice si chimice. Exista numeroase modele ce imita lemnul natural, ceea ce e cu siguranta un atu pentru cei ce vor sa implementeze stilul rustic modern;
  • Gresia din portelan poate parea o alegere nepotrivita, insa, exista modele care imita intocmai lemnul, atat in ce priveste gama de culori, cat si senzatia tactila, prin realizarea in relief a nervurilor ce imita lemnul natural. Acest tip de material de constructie este potrivit mai ales in incintele cu trafic intens, unde lemnul natural ar putea sa sufere. 

2. Integrarea pardoselilor rustice in stilul modern

Pentru completarea acestui stil de amenajare, specialistii recomanda folosirea, in primul rand, a unui mobilier care sa aduca aminte de bunici. Stilul modern rustic nu inseamna renuntarea la piesele de mobilier modern, ci alegerea unora in nuante din gama pamantie si completarea cu elemente din lemn masiv, chiar nefinisat, cum ar fi rafturi, bancute, mese si scaune. Pe langa rolul decorativ, aceste elemente pot avea si un rol practic, fiind utilizate deseori in viata de zi cu zi. 

In al doilea rand se pot folosi elemente decorative, autentice sau moderne. Printre acestea se numara stergarele traditionale, confectionate din materiale rustice (canepa sau in), fete de masa cu motive romanesti, varuirea peretilor in culori originale, alb sau bleu, si pictarea unor simboluri rustice, cum ar fi cele solare, zoomorfe sau geometrice. O nota speciala poate fi data de folosirea unor obiecte din fier forjat, cu rol decorativ: suporturi de lumanari, diferite carlige, lampadar sau unele cu rol practic, ca de exemplu vatraiul pentru semineu. 

Integrarea pardoselilor rustice in stilul modern - valprestparchet.ro

Integrarea pardoselilor rustice in stilul modern - valprestparchet.ro
Integrarea pardoselilor rustice in stilul modern - valprestparchet.ro
Integrarea pardoselilor rustice in stilul modern - valprestparchet.ro
Integrarea pardoselilor rustice in stilul modern - valprestparchet.ro
Integrarea pardoselilor rustice in stilul modern - valprestparchet.ro

In concluzie, cei care vor sa-si amenajeze o locuinta in care sa simta caldura si iubirea bunicilor ar trebui sa ia in considerare stilul modern rustic, care ofera din plin imaginea dorita si confortul meritat. 

Surse foto:

shutterstock.com

ro.pinterest.com

Lasă un răspuns