big incalzire in pardoseala

Vrei sa ai parte de acel confort termic pe care nu-l aduc cu sine radiatoarele dispuse pe verticala? Te-ai gandit la incalzirea prin pardoseala, dar nu stii exact ce tip de parchet ar fi cel mai bun pentru un astfel de proiect? In continuare, vei descoperi care este cel mai bun produs, cum sa-l alegi pentru a te bucura de rezultate superioare, ce marca este recomandata, dar si cum sa il montezi corect pentru a dura mult timp. In plus, vei gasi unele raspunsuri la intrebari frecvente despre acest subiect interesant.

1. Cel mai bun parchet pentru incalzirea in pardoseala – Clasificare TOP 3

Parchetul pentru incalzirea in pardoseala este gandit special pentru a rezista cu succes temperaturilor ridicate, dar si pentru a realiza transferul termic cat mai bun de la sol in incapere. In comert exista mai multe tipuri de parchet pentru incalzirea in pardoseala, remarcandu-se parchetul stratificat pentru ca ofera o buna conductivitate. De asemenea, mai pot fi amintite in acest sens si alte materiale, cum ar fi: tigla, piatra, cauciucul, parchetul laminat sau podeaua din vinil. 

Cel mai bun parchet pentru incalzirea in pardoseala - Clasificare TOP 3 - valprestparchet.roCel mai bun parchet pentru incalzirea in pardoseala - Clasificare TOP 3 - valprestparchet.roCel mai bun parchet pentru incalzirea in pardoseala - Clasificare TOP 3 - valprestparchet.ro
ProdusParchet Cleverpark Nuc AmericanParchet Megapark DoussieParchet TripluStratificat Triopark Nuc American Bauwerk
CaracteristiciParchetul este dublu stratificat;
Este fabricat din nuc american;
Are format 2100 x 190 x 9,5 mm;
Finisajul este uleiat si lacuit.
Parchetul este dublu stratificat;
Are format 1250 x 100 x 11mm; Are finisaj lacuit.
Parchetul este triplustratificat;
Are format 2200 x 215 x 14 mm;
Este fabricat din nuc american;
Are finisaj lacuit.
PROEste ideal pentru incalzirea in pardoseala;
Are un aspect deosebit si elegant;
Poate fi montat in orice incapere din locuinta;
Este rezistent si ofera un grad ridicat de caldura;
Se monteaza si se intretine usor.
Se poate folosi foarte bine pentru instalarea incalzirii prin pardoseala;
Are un design clasic;
Poate fi refinisat cand este nevoie;
Este o optiune sanatoasa, mai ales in familiile cu copii mici;
Este rezistent.
Este mult mai stabil dimensional si este bun pentru incalzirea in pardoseala;
Materialul este elegant si are o culoare deosebita, ideala pentru spatii generoase;
Este rezistent;
Se intretine usor. 
ContraEste mai scump comparativ cu cel laminat.Este mai putin stabil dimensional, comparativ cu parchetul triplustratificat.Pretul este mai mare comparativ cu alte tipuri de parchet.
Vezi AICI pretVezi AICI pretVezi AICI pret

1.1. Cel mai bun parchet dublustratificat pentru incalzirea in pardoseala

Parchetul dublustratificat este ideal pentru a suporta instalatia de incalzire in pardoseala, montandu-se usor si repede, mai ales de un profesionist. Intr-adevar, este mai scump comparativ cu cel laminat, insa ramane alegerea corecta in orice locuinta, indiferent de tipul de amenajare. 

Parchet Dublu Stratificat Cleverpark Cires American

Cel mai bun parchet dublustratificat pentru incalzirea in pardoseala - valprestparchet.ro

Vezi AICI pret

Parchetul este dublustratificat, potrivit pentru instalația de incalzire prin pardoseala. Are dimensiunile 2100 x 190 x 9.5 mm, finisajul este lacuit. Materialul este cires american. Stratul superior al parchetului are o grosime de 2,5 mm. 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
– ofera un aspect clasic interiorului, care nu se demodeaza niciodata culoarea este frumoasa, eleganta, potrivita si pentru spatii de dimensiuni micipoate fi montat in orice incapere in care s-a montat o instalatie de incalzire in pardoseala– trebuie montat cu ajutorul specialistilor pentru o buna utilizare

Parchet Dublu Stratificat Cleverpark Stejar Afumat Cacao

Cel mai bun parchet dublustratificat pentru incalzirea in pardoseala - valprestparchet.ro

Vezi AICI pret

Parchetul dublustratificat este fabricat din stejar, are nuanta cacao si format 2100 x 190 x 9.5 mm. Finisajul este uleiat. 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
– are un aspect foarte frumos, este elegant si poate fi montat in orice incapere din locuinta, chiar si in spatii largi de birou permite utilizarea pe o perioada destul de lunga deoarece este rezistent.– culoarea este potrivita mai mult pentru incaperi de dimensiuni mari, asa ca pentru cele mici s-ar potrivi mai degraba o nuanta mai deschisa

Parchet Trendpark Stejar Argento

Cel mai bun parchet dublustratificat pentru incalzirea in pardoseala - valprestparchet.ro

Vezi AICI pret

Parchetul este dublustratificat, cu dimensiunile 1450 x 130 x 11 mm. Este fabricat din stejar, are nuanta argintie, iar finisajul este argento uleiat.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
– are un aspect modern, elegant este excelent de montat in incaperi mici pentru ca mareste vizual datorita nuantei deschise este rezistent si se monteaza rapid cu ajutorul profesionistilor pot fi montat in orice tip de incapere din casa.– pretul este mai mare comparativ cu alte tipuri de parchet

1.2. Cel mai bun parchet triplustratificat pentru incalzirea in pardoseala

Parchetul triplustratificat este cel mai cunoscut dintre toate modelele de parchet stratificat, fiind alcatuit din strat superior, strat de contact si strat de uzura. Acest produs are un coeficient de transfer termic de aproximativ 0,10m2k/w.

Parchet TripluStratificat Stejar Afumat Farina Bauwerk

Cel mai bun parchet dublustratificat pentru incalzirea in pardoseala - valprestparchet.ro

Vezi AICI pret

Parchetul triplustratificat este fabricat din stejar, are dimensiuni 200 x 221/181/139 x 14 mm si finisajul uleiat. Stratul de suprafata are o grosime de 3.5 mm.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
– este fabricat din lemn natural poate completa cu succes orice tip de amenajare interioara rezista la instalatia de incalzire prin pardoseala ofera o atmosfera intima, de acasa se curata usor.– pretul este mai mare comparativ cu alte tipuri de parchet.

Parchet TripluStratificat Triopark Nuc American Bauwerk

Cel mai bun parchet dublustratificat pentru incalzirea in pardoseala - valprestparchet.ro

Vezi AICI pret

Parchetul triplustratificat are dimensiunile 2200 x 215 x 14 mm, este fabricat din nuc american, iar finisajul este lacuit.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
– este recomandat pentru orice incapere, fiind rezistent la traficare un aspect elegant, chic permite montarea pentru incalzirea prin pardoseala este usor de montat, curatat si intretinut.– gradul redus de luminozitate permite montarea lui mai ales in camerele mari.

Parchet TripluStratificat Triopark Artar Canadian Bauwerk

Cel mai bun parchet dublustratificat pentru incalzirea in pardoseala - valprestparchet.ro

Vezi AICI pret

Parchetul este fabricat din artar canadian, are format 2200 x 215 x 14 mm si finisaj lacuit.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
– este ideal si pentru camerele mici in care s-a instalat incalzire prin pardoseala este o suprafata moderna, care poate completa diferite tipuri de amenajari interioare are rezistenta in timp.– nu poate fi reconditionat prin slefuire si lacuire.

2. Cum alegi cel mai bun parchet pentru incalzirea in pardoseala

Incalzirea in pardoseala a inceput sa fie tot mai populara in ultima vreme, multi romani fiind atrasi de tehnologia moderna, dar si de faptul ca aceasta poate fi folosita acasa sau la firma. Sistemul reuseste sa aduca rapid si eficient caldura de care este nevoie, asa ca alegerea unui parchet potrivit, care sa reziste cu succes, se impune de la sine inteles. Cateva criterii de care se va tine cont sunt urmatoarele:

  • Tipul de parchet. Pentru incalzirea prin pardoseala pot fi utilizate diferite tipuri de parchet, remarcandu-se cel stratificat (dublu sau triplu). Are nevoie de o grosime adecvata. De asemenea, mai pot fi utilizate si alte tipuri de pardoseala: marmura, tigla, ceramica, piatra, avand excelente proprietati de transfer termic. Nici parchetul laminat nu are vreo restrictie in acest sens, cu conditia sa nu fie mai subtire de 2 mm, altfel s-ar putea deteriora in timp;
  • Rezistenta termica. Acest aspect este unul important cand vine vorba despre alegerea parchetului pentru incalzirea in pardoseala necesar in orice locuinta. Se pare ca, potrivit specialistilor, rezistenta termica depinde de tipul si grosimea parchetului, inclusiv de esenta lemnului. Cu cat este mai mare, cu atat conductivitatea termica este mai mica. De exemplu, valoarea maxima admisa este 0,15 m2k/w, iar cea mai mica valoare este 0,03 m2k/w. De asemenea, de retinut este faptul ca lemnul moale are o rezistenta mai mare la transfer decat lemnul tare;
  • Grosimea. Cea mai buna solutie tinand cont de acest criteriu este optarea pentru un parchet cu o grosime de cel putin 8 mm, acesta avand rezistenta mare la caldura, dar si la traficul din camera;
  • Stabilitatea dimensionala. Alegerea corecta este parchetul triplustratificat, insa si cel laminat poate fi o optiune, mai ales ca pretul de achizitie este mult mai mic comparativ cu prima varianta. Dintre esentele de lemn, care sunt potrivite in acest sens, pot fi amintite fagul si artarul;
  • Pret. In general, parchetul care este necesar pentru incalzirea in pardoseala presupune o investitie serioasa daca este vorba despre a opta pentru esente de lemn natural, insa cei care nu dispun de un buget mai generos pot opta si pentru parchetul laminat, sigur mai ieftin. Specialistii recomanda tuturor sa se gandeasca bine inainte de a alege pentru ca un parchet bun rezistenta foarte mult in timp si nu necesita investitii rapide.

3. Marca recomandata de Valprestparchet.ro

Valprestparchet.ro recomanda produse performante, eficiente, care pot fi montate inclusiv pentru a asigura incalzirea in pardoseala. Un brand de renume in acest sens este Bauwerk, care are o traditie in domeniu de peste 60 de ani si care se remarca pe piata prin calitatea ireprosabila si incomparabila. Se spune atat de frumos despre parchetul sau ca este aidoma unui ceas elvetian.  

4. Cum montezi cel mai bun parchet pentru incalzirea in pardoseala si alte informatii utile

Foarte important de stiut este faptul ca parchetul trebuie montat de mesteri priceputi, care au unelte adecvate acestui procedeu si ca montarea trebuie sa aiba loc doar dupa ce a fost pusa in functiune instalatia pentru incalzirea in pardoseala, iar sapa este foarte bine intarita si uscata. 

  • Stratul suport trebuie sa fie foarte bun pentru garantarea reusitei montajului. Sapa trebuie sa aiba o grosime corecta, altfel caldura va fi concentrata pe anumite zone sau puncte;
  • Instalatia de incalzire trebuie oprita inainte cu 48 de ore de inceperea montajului, dupa ce a fost lasata sa mearga circa 2 saptamani;
  • Cu ajutorul unui adeziv special, care isi pastreaza elasticitatea, se poate executa montajul prin lipire (are cel mai bun randament termic);
  • Daca sistemul de incalzire este electric, atunci se va opta pentru montajul lipit peste incalzire in pardoseala electrica, iar in acest sens trebuie achizitionata si o folie adecvata, care sa asigure un transfer optim.

Dupa ce a fost montat, parchetul trebuie lasat sa se aclimatizeze 2-3 zile, inainte de a reporni instalatia de incalzire prin pardoseala, acest lucru ajutand adezivul sa se intareasca. Ar fi bine, insa, sa nu se acopere pardoseala cu covoare pentru ca ar reduce dramatic caldura. Curatarea parchetului se va face dupa ce a fost bine aspirat, cu ajutorul unui mop umed, dar bine stors, dupa care se va sterge bine cu o laveta uscata.

In concluzie, daca vrei sa optezi pentru un parchet special, ce poate sa suporte o instalatie de incalzire prin pardoseala, atunci tot ce trebuie sa faci este sa cercetezi cu atentie topurile, sa tii cont de criteriile de alegere si sa te informezi cat mai in detaliu. 

Surse foto:

ro.pinterest.com

valprestparchet.ro

5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre parchetul pentru incalzirea in pardoseala

Cum alegi parchetul potrivit pentru incalzirea in pardoseala?

Parchetul potrivit pentru incalzirea in pardoseala trebuie ales in functie de tip, rezistenta termica, grosime, stabilitate dimensionala, montaj, producator, parerile altor clienti, pret.

Ce tipuri de parchet sunt folosite pentru incalzirea in pardoseala?

Pe piata exista mai multe tipuri de parchet pentru incalzirea in pardoseala: din lemn masiv, stratificat. In top se afla parchetul stratificat dublu sau triplu. 

Cum se monteaza parchetul pentru incalzirea in pardoseala?

Parchetul se monteaza de catre specialisti, cu ajutorul unor unelte adecvate, tinandu-se cont de tipul de incalzire in pardosea pentru care s-a optat. Inainte de a demara aceasta operatiune se monteaza instalatia, se pune in functiune circa 2 saptamani, apoi se opreste si se trece la imbinarea parchetului, acesta fiind fie lipit cu adeziv, fie montat flotant.

Cum se intretine parchetul pentru incalzirea in pardoseala?

Parchetul se intretine, de regula, in conformitate cu indicatiile producatorului, fiind bine aspirat inainte de a fi sters cu mopul umed. La final se va sterge cu o laveta uscata.

Care este cel mai bun parchet pentru incalzirea in pardoseala: stratificat sau din lemn masiv?

Cel mai bun parchet pentru incalzirea in pardoseala este cel stratificat (dublu sau triplu), deoarece lemnul masiv este mai gros si nu are o stabilitate dimensionala ridicata. Totusi, daca se opteaza pentru acesta din urma, trebuie sa se alega esente cu densitate medie si mare.

Lasă un răspuns