Cauti parchet gri afla ce culori de vopsea se potrivesc cel mai bine cu podele gri

Cele mai multe culori pentru pereti se vor completa diferit cu nuante diferite de parchet gri, fie ca alegi parchet din lemn masiv de stejar, parchet stratificat, dusumea din lemn masiv sau parchet laminat.

Podelele gri au devenit foarte populare si super stilate de-a lungul anilor, asa ca firesc, multe persoane cauta parchet gri pentru dormitior, living sau chiar pentru bucatarie.

De aceea, este important sa alegi diferite nuante de parchet gri deschis care sa functioneze bine alaturi de vopseaua pentru pereti si alte nunate de parchet gri inchis care vor arata bine cu culoarea peretilor. 

1. Parchet gri –  evita griurile medii spre deschise pentru pereti

1. Parchet gri -  evita griurile medii spre deschise pentru peret - valprestparchet.ro

Inainte de a incepe sa cauti un mix de culori pentru vopseaua de pereti, este important sa stai departe de culorile gri atunci cand alegi sa ai parchet gril. Este foarte dificil sa alegi doua sau mai multe nuante de gri care sa functioneze bine impreuna. 

Exista sute de naunte de gri si fiecare are propriile subtonuri. iar culorile de podele, in special lemnul natural, au o multime de variatii de tonuri si sunt sanse sa se anuleze culorile intre ele.

De asemenea, gri pe gri este o alegere prea monocromatica si plictisitoare. De aceea, daca iti doresti sa iti amenjezi sufrageria si dormitorul cu parchet gri, este important sa optezi pentru o pata de culoare.

Totodata, atunci cand alegi parchetul este important sa vezi culoarea si, implicit, diferitele nuante pe care le poate avea in lumina naturala versus in lumina de bec.

Dar culorile stralucitoare si salbatice? Uneori, oamenilor le place sa iasa din canoane cu o culoare pop, moderna, cum ar fi fuchia, galben stralucitor sau portocaliu stralucitor. 

Aceste culori sunt distractive si adesea functioneaza cel mai bine ca si culori de accent pentru covoare, perne sau alte obiecte decorative de accent.

2. Parchet gri cu alb – poti completa cu orice culoare

2. Parchet gri cu alb - poti completa cu orice culoare - valprestparchet.ro
2. Parchet gri cu alb - poti completa cu orice culoare 2 - valprestparchet.ro

Culorile vopselei pentru pereti sau mobiler pot fi oricare atunci cand alegi parchet gri cu alb. Nuantele de parchet gri cu alb sunt linistitoare si aproape intotdeauna merg cu orice culoare.

Bineinteles ca albul va functiona intotdeauna cu orice mix de culoare, mai ales daca vrei un aspect lejer, curat si aerisit. 

Totusi, este important sa te asiguri ca alegi nuante de parchet gri dormitor alb sau rece si niciodata nu combini culorile cade cu cele reci.

2. Parchet gri cu alb - poti completa cu orice culoare 3 - valprestparchet.ro

Dar asigura-te ca ramai cu o alegere de alb cald sau de alb rece, fara subtonuri de galben sau roz/ piersica. Chiar doresti sa obtii un alb rece este important sa eviti orice alb cald, adica cele care pot avea subtonuri galbene sau bej. 

Cel mai bine este sa testezi culorile vopselei pentru pereti in propria casa si, implicit, in iluminatul propriu. Culorile arata diferit in functie de lumina si pot chiar sa arate diferit din camera la camera. 

Spre exemplu, daca alegi parchet gri living si te bucuri de multa lumina in aceasta camera, atunci cand vrei sa montezi acelasi parchet gri in bucatarie s-ar putea sa arate diferit doar datorita luminii.

Bleumarinul merge foarte bine cu podelele gri. Este super elegant oricum, in orice mix de culori. Poate functiona bine in anumite camere, dar uneori este prea inchis pentru o camera intreaga.

Totodata, daca te intrebi despre asortarea parchetului gri, este imporrant sa alegi fie colori de pereti sau mobiler verzi, fie albastre, dar rareori ambele. Unele nuante de verde functioneaza bine cu podelele gri, in special verdele gri. 

De asemenea, daca alegi parchet gri in living, evita verdele maslina sau verdele stralucitor si asigura-te ca nu exista prea mult albastru sau turcoaz, deoarece acestea tind sa arate prea stralucitoare si copilaresti.

In concluzie, pentru a gasi cele mai bune culori de vopsea care se potrivesc cu parchetul gri trebuie sa intelegi ca vor varia in functie de subtonurile de gri, de iluminare si, desigur, de gusturile tale si de camera pe care cauti sa o amenajezi. 

Alege nuanta de vopsea care iti place cel mai mult si care se potriveste cu podelele tale gri si care te face sa te simti cel mai bine.

Surse foto: Shutterstock.com, Stocksnap.io, Pexels.com

Lasă un răspuns