Parchetul din lemn natural este unul dintre cele mai frumoase tipuri de pardoseala si cu siguranta ca vei dori sa arate impecabil pentru cat mai mult timp. Dupa ce te-ai mutat sau imediat dupa ce ai montat noul parchet, el va arata impecabil si vei fi extrem de multumit fata de rezultatul final. Realitatea este insa ca intretinerea sa este o misiune extrem de dificila de navigat si nu va fi deloc usor ca parchetul sa se mentina la nivelul dorit de tine peste timp.
Cu toate aceastea, exista anumite lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand vine vorba de intretinerea parchetului stratificat din lemn natural si vei avea o viata mai usoara din acest punct de vedere. Citeste mai jos despre trucurile de care poti folosi pentru ca ingrijirea parchetului tau din lemn sa fie impecabila si eficienta.
Cuprins
1. Intretinerea parchetului din lemn natural: ce trucuri poti sa folosesti
Tine cont, în primul rand, ca doar anumite tipuri de parchet din lemn natural pot sa tolereze apa sau umiditatea. Drept urmare, un prim pas important este sa fii extrem de grijuliu si sa nu versi niciodata (in masura in care se poate) ceva pe podea. Cum acest lucru se va intampla inevitabil in timp, incearca sa cureti cat mai repede.
Mai mult, incearca sa oferi conditii ideale privind umezeala si temperatura. Nu este indicat sa acoperi parchetul cu mochete sau covoare. Ai rabdare si lasa parchetul sa se acomodeze in mediul sau. Nu uita ca trebuie sa acomodezi parchetul chiar inainte sa il montezi. Inaintea montarii, lasa-l catava zile pentru a se adapta temperaturii.
Dupa ce a fost montat, nu curata parchetul mai devreme de 6 zile si intreg procesul ar trebui efectuat oricum cu mare grija. Este indicat sa folosesti un aspirator sau macar o perie sau o matura destul de moale cand vine vorba de stergerea prafului. Cel mai bine ar fi sa eviti solutiile de parchet din supermarket pentru ca ele nu vor asigura durabilitate. Consulta-te cu un specialist care sa iti faca o recomandare.
Cele mai indicate sunt solutiile profesionale pentru curatat. Curatarea ar trebui sa aiba loc de doua ori pe saptamana cu un mop special pentru parchetul din lemn masiv de stejar. Rezultatele se vor vedea in timp. Mai mult decat atat, protejeaza parchetul de soare. Razele solare contribuie la deteriorarea sa in timp astfel ca incearca sa apelezi la draperii care vor bloca lumina pentru a-ti proteja parchetul.
Nu subestima si mizeria care se aduna zilnic pe parchet. Elemente foarte mici precum pietricelele sau alte particule pot sa zgarie parchetul iar acest lucru il va afecta pe termen lung. Asadar, nu intra niciodata incaltat pe parchet si mai mult decat atat, incearca sa montezi oricum covorase inainte de intrarea in camere pentru situatia in care, inevitabil, vei fi nevoit tu sau un musafir sa intrati incaltati. Un alt element ignorat des de oameni: mutarea mobilei. Incearca sa faci acest lucru cu mare grija si acolo unde este posibil, ridica cu totul piesa de mobilier pentru a nu zgaria parchetul.
2. Intretinerea parchetului din lemn natural: cum sa il cureti cat mai eficient
Pentru ca parchetul tau sa aiba o viata de lunga durata, nu este de ajuns doar sa il intretii, ci trebuie sa il cureti constant prin cele mai bune metode pentru a te asigura ca nu vor exista deteriorari serioase.
Pastreaza parchetul fara praf si curata-l constant cu un aspirator. Indicat este, dupa ce ai reusit sa scapi parchetul de praf, sa folosesti un burete ud sau chiar o carpa din panza pentru a-l curata.
Nu folosi sapun sau detergent atunci cand vei curata parchetul. Aceste substante nu doar ca nu sunt utile, ci vor deteriora parchetul. Intotdeauna va trebui sa alegi produse profesionale, cele care au fost create special pentru curatarea parchetului. Costurile vor fi unele mai ridicate, dar rezultatele peste timp te vor convinge ca ai facut alegerea potrivita.
Asadar daca vrei sa iti intretii parchetul din lemn natural, tine cont de trucurile de mai sus si curata-l asa cum trebuie de fiecare data si vei putea sta fara griji.
sursa foto: unsplash.com
- Autor: Valprest Parchet
- Categorie: Fără categorie
- 0 comentarii
Lasă un răspuns